четвер, 4 лютого 2010 р.

The President of Ukraine has signed the Law on changes to the Law of Ukraine "On Higher Education" on student self-government! Congratulations!

Президент України В.А.Ющенко сьогодні підписав Закон про студентське самоврядування!



Закон, який отримав номер 1798-VI, наближає права студентського самоврядування в українських вузах до рівню, характерного для західних сусідів України — держав-членів Європейського Союзу.

Зокрема, згідно із Законом, органи студентського самоврядування отримують десяти відсоткову квоту у складі вчених рад вузів та факультетів. Також, процедура відрахування та поновлення на навчання студентів і аспірантів має передбачати погодженням із органами студентського самоврядування. Фінансовою основою діяльності студентського самоврядування стануть відрахування в обсязі не менше 0,5 відсотка “спеціального фонду” бюджету вищого навчального закладу. Не менше третини цих коштів витрачатиметься на потреби діяльності наукових товариств студентів і аспірантів.

Українська асоціація студентського самоврядування щиро дякує всім органам студентського самоврядування, студентським та молодіжним організаціям, політикам і студентам, які брали участь у роботі над законопроектом та боротьбі за його прийняття, що велася починаючи з 2002 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар