неділю, 7 листопада 2010 р.

В Ізраїлі пройшло 59 Правління Європейського союзу студентів

З 31 жовтня по 6 листопада в Ізраїлі відбулося 59 засідання Правління Європейського союзу студентів та семінар «Оцінка якості освіти – інструмент?». Україну на заході представляли Президент Української асоціації студентського самоврядування Щепетильникова Єлизавета та Голова комісії з питань міжнародного співробітництва УАСС Савранський Рустам.

Забезпечення якості шанується як один з найбільш успішних дій включених до Болонського процесу. Робота із забезпечення якості полягає в необхідності створення довіри між різними освітніми системами і агрегатами, з тим щоб в кінцевому рахунку сприяти мобільності і взаємному визнанню знань.

"Ми бачили значні зміни у відносинах. Установи що працюють над якістю освіти були поставлені в центр, як ті, хто бере відповідальність за якість і залучення зовнішніх суб'єктів, для перевірки адекватності й відповідності заходів, що втілюються у вишах, меті ", говорить заступник Голови Європейського союзу студентів Аллан Палл.

Під час конференції було обговорено питання участі студентів у процесі оцінки та покращення якості освіти. Європейський союз студентів наголошує на недостатній їх участі у процесі покращення якості освіти.

У якості гостей на заході були присутні Голова Міжнародної мережі агентств гарантії якості в вищий освіті та представник першого незалежного Агентства оцінки та покращення якості вищої освіти Російської Федерації. Вони також зазначили важливу роль участі студентів у цих процесах.

Під час засідання Правління Європейського союзу студентів була випрацювана студентська позиція по мінімальному соціальному забезпеченню студентів, організації процесів навчання в аспірантурі та звернення до Європейського союзу, щодо їх політики по відношенню до молоді та освіти. Також був затверджений план роботи Європейського союзу студентів на 2011 рік, що пройде під лозунгом «Більше державного фінансування для вищої освіти». Даний напрямок роботи був обраний не випадково, адже у зв’язку з економічною кризою чимало урядів приймають рішення, що призводять до комерціалізації освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар