вівторок, 9 березня 2010 р.

Студенти вимагають рахуватися зі своєю думкою під час реформування.

Міністри освіти і науки з 46 європейських країн цього тижня зустрінуться з в Будапешті потім у Відні для відзначення 10-річчя прийняття Європою Болонського процесу,в той же час  Студентські активісти з усього континенту зустрінуться у Відні для проведення контр-саміту.
Протягом останніх декількох місяців студенти протестували проти запровадження Болонського процесу, блокади та страйки відбулись у 80 університетах Європи. Представники міністерств та адміністрації університетів завили, що вони намагаються реформувати системи вищої освіти як найкраще, впроваджуючи реформи через своє бачення того як освіта краще задовольнятиме потреби студентів. 
Стаття в «студентському голосі», щомісячному інформаційному бюлетені  Європейського Студентського Союзу, закликає міністрів освіти Європи визнати протести і прийняти подальші заходи шляхом надання студентам більш широкі можливості прийняти рішенні в сьогоденні і майбутньому власної освіти. 
Голова Союзу Лігія Дека заявила, що, хоча Болонські реформи ще не наблизились до кінця, Міністри вищої освіти збираються, щоб відзначити річницю й знову підтвердити свою прихильність визначеним Болонським процесом цілям. 
Дека заявила, що результатом Студентського саміту який передує зустрічі на Міністрів буде не тільки визначення подальшої позиції студентів на програму реформ, але й донесення позиції студентства до міністрів". 
ЕСУ презентує аналітичний звіт «Болонський процес на фінішній лінії» в якому наданий детальний аналіз реформ які були впроваджені за останні 10 років, з акцентом на пропозиції щодо  подальших заходів щодо пріоритетів що були встановлені, в минулому 
році.
Крім того, студентський саміт стане місцем, де представники студентства зі всіх країн Європи зроблять спільну заяву адресовану міністрам зі стурбованістю й пропозиціями отримання вищої освіти в Європі протягом наступного десятиліття. Українське студентство на Студентському та Міністерському самітах представляє Президент національного союзу студентів Української асоціації студентського самоврядування, студентка університету «КРОК» Єлизавета Щепетильникова.

Немає коментарів:

Дописати коментар